Audi MMI   MMI-bedieningseenheid  Televisie
Het televisiebeeld of het videobeeld van het extern aangesloten weergaveapparaat wordt om veiligheidsredenen alleen bij stilstaande wagen weergegeven.
Via de MMI kunt u zowel analoge als digitale tv-zenders en digitale radiozenders1) in DVB-T standaard ontvangen.
Uw MMI geeft de te ontvangen tv-zenders automatisch in een lijst weer, u hoeft niet eens een zender in te stellen. U kunt de tv-zenders gewoon met de draai-/drukknop kiezen. Welke en hoeveel zenders u kunt ontvangen, hangt er echter vanaf, in welk tv-ontvangstgebied (analoog en/of digitaal) u zich bevindt en van de ontvangstsituatie.
DVB-T-zenders worden met voorrang in dichtbevolkte gebieden ontvangen. De ontvangst is afhankelijk van verschillende factoren, zoals b.v de afstand tot de zender en de rijsnelheid.
Wilt u extra weergave-apparatuur op uw MMI aansluiten? Geen probleem. U kunt maximaal twee apparaten met een AV-uitgang (audio/video-aansluiting) aansluiten. De benodigde aansluitkabel is bij de Audi-specialist resp. bij speciaalzaken verkrijgbaar.
Het beeld is in eerste instantie beperkt tot het binnenste kader van het MMI-scherm. Na enkele seconden wordt het tv/video-beeld tot het volledige MMI-scherm vergroot. Wanneer er sprake is van een slechte tv-ontvangst, wordt het geluid automatisch onderdrukt. Zodra de tv-ontvangst verbetert, wordt het geluid automatisch weer ingeschakeld. Tijdens het rijden wordt het tv-beeld voor uw veiligheid verduisterd. Het geluid is wel nog te horen.
Aanwijzing
  • De tv-ontvangst analoog/digitaal ondersteunt alleen de DVB-T standaard. Andere standaarden zoals bv. DVB via satelliet (DVB-S), voor handhelds (DVB-H) of gecodeerde programma's resp. betaal-tv worden niet ondersteund.
  • Het DVB-T zendernet is momenteel in opbouw en daardoor nog niet dekkend. Vraag naar de mogelijkheden van DVB-T ontvangst in uw regio.
1) Digitale radio-/tv-zenders via DVB-T worden slechts in enkele landen en regio's ontvangen.